piektdiena, 2010. gada 22. oktobris

Zandarta k-gs saldkrējuma mērcē

Nepieciešamās sastāvdaļas:

Svaigs zandarts
Citrons 1gb.
Nedaudz medus (~2-3 Ēk)
Saldais krējums ~300-400gr
Kartupeļu ciete 2-3 Ēk
Sāls, pipari














Par cik zandartam zvīņas diezgan grūti notīrīt, tad es šo jaukumu filēju - vispirms nogriežu galvu, asti un iztīru iekšas , un tad griežot gar centrālo asaku, atdalu filejas. Tad nogriežu arī ādu ar visām zvīņām!















Fileju abas puses apkaisa ar sāli un pipariem un sagriež nelielos gabaliņos.
Medum pievieno 1 citrona sulu, izmaisa un pārlej filejas gabaliņiem.



















Filejas gabaliņus sajauc ar medus-citrona mērci. Atstāj uz ~10 minūtēm, lai ievelkās. 
Tad pārkaisa ar kartupeļu cieti un atkal rūpīgi apmaisa.
















Gabaliņus apcep sakarsetā pannā ( ar teflona parklājumu) no abām pusēm, uz pannas liekot pa vienam !!!














Apceptos gabaliņus liek karstumizturīgā traukā.













Pārlej ar saldo krējumu. Pirms pārliešanas pagaršo, vai nav par saldu un nepieciešamības gadījumā pārkaisa ar sāli.













Trauku liek sakarsētā cepeškrāsnī 200 grādos uz aptuveni 20 minūtēm.













Gatavs!
Piedevas pēc izvēles- mazais dēls teica, ka ar svaigu baltmaizi garšo KOLOSĀLI! :)


Buon appetit !





2 komentāri:

  1. Mmmm, kā man šito gribētos nogaršot!!! :)))

    AtbildētDzēst
  2. Aija, ja nav pieejams zandarts, tad man šķiet,ka ļoti labi varētu šadi pagatavot Macruronus - nopērkams saldētā veidā SuperNeto veikalos (citur neesmu manījusi);)Pati arī plānoju izmēģināt!

    AtbildētDzēst