otrdiena, 2010. gada 26. oktobris

Maltās gaļas zupa

Pagatavošanai nepieciešamās sastāvdaļas:

L/l maltā gaļa 300gr
Sālīti gurķi, daži
Burkāni 2gb.
Sīpoli 3gb.
Kartupeļi 2gb.
Eļļa, sāls, pipari, zaļumi.

 
Gurķus un sīpolus sīki sagriežam, burkānus sarīvējam.













Katliņā, kurā taps zupa, ielejam nedaudz eļļas un liekam cepināties malto gaļu. Cepot maisam, lai gaļa nav lielos kunkuļos, bet sadalās sīkos *reizinātājos* :)













Pievienojam sīpolus un burkānus,samaisam un turpinām cepināt.













Kamēr katliņā viss notiek, sagriežam kartupeļus nelielos kubiciņos un aplejam ar aukstu ūdeni,lai nemelnē.













Kad katliņā sīpoli kļuvuši caurspīdīgi, lejam klāt ūdeni tik, cik *liela* būs zupa, atstājot vien vietu gurķiem un kartupeļiem. Kad viss atkal uzvārījies, liekam klāt sālītos gurķus.













Kad zupa ar gurķiem pavāŗījusies un gurķi atdevuši savu daļu sāļuma, pievienojam sāli, piparus, zaļumus, kādu buljona kubiciņu - kas nu kuram labāk garšo.
Liekam klāt sagrieztos kartupeļus un vāram zupu gatavu !




Buon appetit !


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru