Palūdza man uzcept nelielu biskvīta tortīti- te nu būs ilustrēts tapšanas process, soli pa solim.
Nepieciešamās sastāvdaļas:
Biskvītam:
Olas 12gb.
Cukurs 12ĒK
Milti 12ĒK
Pildījumam:
Klasiskais Kāruma svaigais siers 2-3 kārbiņas
Kondensētais piens ar cukuru- 1 bundžiņa
Blenderētas zemenes
Konservēti mango gabaliņi
Maliņām, dekorēšanai - Selgas šokolādes cepumi.
Atdala olu baltumus no dzeltenumiem, liek atsevišķos,dziļos traukos.
Dzeltenumiem pievieno 6 ĒK cukura un kārtīgi sakuļ.
Iegūtajai masai pievieno 6 ĒK miltu un kārtīgi samaisa viendabīgā masā - sanāk diezgan bieza.
Olu baltumus saputo stingrās putās ( ta,lai apgāžot trauku, nekrīt ārā) un iecilā olu,cukura,miltu masā.
Kad mīkla kļuvusi viendabīga un čagana, to lej uz cepešpannā novietota cepampapīra, izlīdzina un cep
~ 10min. 180 grādu temperatūrā.
Gatavību pārbauda, iedurot ar koka irbulīti- tam jāpaliek sausam.
Šādus biskvītus izcepu divus un griezu uz pusēm- sanāk četras biskvīta kārtas.
Gatavo pildījumu - Kāruma sierus sajauc ar kondensēto pienu, es šoreiz pievienoju arī sagrieztus mango gabaliņus. Daļu atstāju bez mango gabaliņiem- noslēguma fāzei. Otras pildījums - blenderētas zemenes , kuras var jaukt ar skābu krējumu, to pašu svaigo sieru ...vai nejaukt ne ar ko :)
Pildījumus pamīšus smērē starp biskvīta kārtām. Nelīdzenās malas nogriež.
Tortes augšpusi un malas apsmērē ar svaigā siera - kondensēta piena maisījumu, tad malas aplipina ar drupinātiem Selgas cepumiem.
Tram ta ram - gatavs! Dekorēju ar mango šķēlītēm, to pašu pildījuma krēmu un apbārstīju ar samaltu cepumu pulveri.
Buon appetit !
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru